Over Sightline

Wij ontwerpen, produceren en faciliteren de technische productie van entertainment concepten.
Sinds de oprichting in 1996 hebben we op deze manier een wezenlijke bijdrage geleverd
aan ruim duizend grote en kleine producties in binnen en buitenland!
Technische Productie

De kern van onze dienstverlening is technische productie, of technische coördinatie. Samen met onze klant vertalen wij creatieve wensen en ideeën naar technische werkelijkheid. Dit doen we als tussenpersoon tussen de organisatie van een evenement en de leveranciers die de technische faciliteiten leveren. Dit zijn niet alleen leveranciers van licht, geluid, rigging, video, aansturing en decor, maar ook van stroomvoorziening, toiletten, hekken, klimaatbeheersing, veiligheidsvoorzieningen etc.

Ervaring

Sightline Productions is opgericht in 1996 en sindsdien hebben we in de volledige breedte van de markt mogen opereren. Van stadionconcerten en festivals, via televisie decors en award shows tot corporate events en site producties. Ons team bestaat daarbij uit een ideale mix van jarenlange ervaring en jong talent zodat we altijd met een gedegen basis aan de slag gaan maar nooit mogelijkheden tot vernieuwing of verbetering uit het oog verliezen.

Onafhankelijk

Wij werken onafhankelijk van facilitair leveranciers. Daardoor staan we vrij in de markt zodat we altijd met de juiste partij op de juiste plek kunnen werken. Maar daarom kunnen we ook desgewenst een onafhankelijk prijsvergelijk maken tussen verschillende leveranciers, en zo een zo scherp mogelijke prijs behalen.

Van klein tot groot

Efficientie en goede coördinatie zijn van meerwaarde op elk formaat evenement. Daarom werken wij zowel aan grote shows met vele duizenden bezoekers als ook aan kleinere evenementen, waar een goed eindresultaat en een soepele weg daarheen minstens net zo belangrijk zijn.

Brede dienstverlening

Onze basis is technische productie. Op verzoek kunnen wij dit uitbreiden met extra diensten waar we ook in gespecialiseerd zijn: Aan de voorkant beschikken wij over talent en ervaring om setdesign voor onze rekening te nemen. Dit doen we met behulp van software paketten als AutoCad, Maya, Creative Suite etc. Dit leidt altijd tot het benodigde niveau visual: van technische 3D tekening, via gerenderde visual en dtp opmaak tot volledig geanimeerde setdesigns. Aan de achterkant kunnen wij desgewenst de hele inkoop van faciliteiten begeleiden of zelfs uit handen nemen. Dit doen we altijd met open begroting en uitgaande van de wensen van de klant. Nog een andere specialiteit van ons is dat wij beschikken over geavanceerde meetapparatuur om locaties in 3D in te meten of complete producties zeer snel en efficiënt uit te zetten op evenemententerreinen en in indoor locaties.

Technisch tekenwerk

Het technische fundament van vrijwel elk evenement is een goede technische tekening. Een set passend in een locatie, alle onderdelen van de productie in 3D kloppend op elkaar laten aansluiten, vergunningstekeningen, publiekscapaciteit, zichtlijnen; al deze onderdelen zijn van levensbelang voor een geslaagd evenement. Met het professionaliseren van de branche in de afgelopen jaren, het steeds complexer worden van sets en het steeds strakker worden van tijdschema’s is dit belang alleen maar groter geworden. Daarom zijn wij gespecialiseerd in technisch tekenwerk en kunnen onze projectmanagers en technsich tekenaars op zeer hoog niveau tekeningen verwerken en afleveren. Wij tekenen in AutoCAD, waarbij wij zelf actief meewerken aan het doorontwikkelen van tools die speciaal voor onze branche worden ontwikkeld zodat de tekeningen nog beter kloppen en nog beter werkbaar blijven.

VVEM
Sightline Productions is lid van de Vereniging van Evenementenmakers.

Onze opdrachtgevers

X