Toppers in Concert 2014

24, 29, 30 & 31mei 2014
Amsterdam ArenA
Rocket Productions BV

Toppers in Concert 2014

2014, het jubileumjaar, want de tiende editie van dit oer-Hollandse feestje is een feit. Vandaar het thema “Made in Holland”. Dit keer geen opkomst met een praalwagen, roze poedels of trike-motoren, maar een 12 meter hoge windmolen achter een valdoek, die vanaf de rand van het veld naar het podium reed waar de Toppers afstapten en de molen tot het einde van de show op 30 meter hoogte geparkeerd werd.

 

Het Hollandse thema werd afgemaakt met meterslange tulpen, 180 meter lange wimpels in de driekleur, en een podiumset die was aangekleed en uitgelicht als een traditionele zweefmolen. De as van de zweefmolen bestond uit een LED-videocilinder die aan het MoveCat-takelsysteem van Frontline op en neer kon bewegen, wat in combinatie met een real-time koppeling tussen positie van de cilinder en de pixel-mapping voor bijzondere visuele effecten zorgde. Het middelste gedeelte van het podium kon met liften van Stageco naar beneden zakken voor changementen, maar met de MoveCats van Frontline ook in een samenspel met de videocilinder boven het podium op en neer bewegen. Dit maakte bij aanvang van het tweede deel van de show een onverwachte en spectaculaire opkomst van de Toppers vanuit het dak mogelijk.

 

Voor de afsluiting kwam de Windmolen terug uit het dak, en hiermee werden de 3 Toppers teruggereden naar de rand van het veld waar zij afscheid namen van het publiek. Met 4 shows waren dat toch meer dan een kwart-miljoen feestvierende fans!

Show

24, 29, 30 & 31 mei 2014

Periode

15 mei 2014 tot 2 juni 2014

Locatie

Amsterdam ArenA

Opdrachtgever

Rocket Productions BV

Team

Jaap Bouma, Jeroen Veenman & Sander van der Ham

Category

Concert, Indoor, Stadium