Opening Maxima Centrale

6 december 2010
Maxima Centrale, Lelystad
Dechesne & Boertje

Opening Maxima Centrale

Electrabel heeft de elektriciteitscentrale in Lelystad nieuw leven ingeblazen met de bouw van twee ultramoderne gaseenheden van ieder 440 MW met een zeer hoog rendement van bijna 60%. Op 6 december werd de centrale met de naam Maxima-centrale officieel in gebruik genomen.

 

In samenwerking met Eventmarketingbureau Dechesne & Boertje werd een fraai hospitaliteitcomplex neergezet, en een wervelende openingsshow gepresenteerd. Een 23 meter hoog piramidevormig podium van Stageco werd door JVR voorzien van 60 Mitrix LED videopanelen met in totaal 2835 Mitrix panelen. Voor de climax van de show werd Alma Nieto al zingend naar de top van de piramide gevlogen door Frontline. Boven opende zij de centrale officieel met een slag op een manshoge gong.

 

Het gehele project was bijzonder in meerdere aspecten. Ten eerste werden uitzonderlijk hoge eisen gesteld aan de veiligheid omdat dat de opening plaatsvond op een werkende centrale.
Ten tweede waren de werkomstandigheden bar te noemen. Wind, kou, mist, sneeuwstormen, ijzel… Dat ondanks enkele bouwstops de show klaar stond op het moment supreme is geheel te danken aan de enorme inzet van de crew. Al met al een zeer geslaagde show, met grote dank aan alle bikkels!

Show

6 december 2010

Periode

1 t/m 9 december 2010

Locatie

Maxima Centrale, Lelystad

Opdrachtgever

Dechesne & Boertje

Team

Jaap Bouma

Category

Corporate, Outdoor